patent iconApple získal nový patent potvrzený americkým patentovým úřadem. Jedná se o netradiční řešení designu sluchátek. To by mohlo za pomoci plynu lehčího než je vzduch, např. helia, nabídnout mnohem věrnější zvukový výstup mobilních sluchátek.



Právě použití plynu lehčího než je vzduch, který by byl uschován těsně za vibračním kuželem sluchátek, by zaručilo mnohem kvalitnější zvuk. Takto konstruovaná sluchátka ovšem mají zatím problém se změnami tlaku a tak mohou být využity jen na specifických místech. Patent Applu ovšem popisuje i odstranění tohoto problému použitím tenké membrány, která by v závislosti na změnách tlaku měnila tlak i uvnitř sluchátek. Jinak by při vnější změně tlaku (např. v letadle nebo při jízdě výtahem), sluchátka mohla ztratit na nějakou chvíli zvuk.

Tato technologie přesto, že se zdá být technicky náročná, není nereálná. Před několika týdny se také objevila zpráva, že Apple testuje sluchátka připojená pomocí Lightning kabelu. V budoucnu tedy můžeme očekávat mobilních zařízení, která budou poskytovat vyšší kvalitu zvuku a následně s nimi i vyšší kvalitu skladeb v iTunes.

Apple získal nový patent na plynem plněná sluchátka

Zdroj: appleinsider.com