touch-id-iconAmerický patentový úřad odmítl udělit Applu ochrannou známku na „Touch ID“ technologii kvůli podobnosti názvu „Kronos Touch ID“, kterou vlastní společnost Kronos Technology. Patent byl zamítnut už v květnu, zpráva byla zveřejněna až nyní.



„Kronos Touch ID“ má ochrannou známku už od roku 2003, Apple se může do listopadu 2014 odvolat k tomuto rozhodnutí, nebo technologii přejmenovat, to se však zdá nepravděpodobné. Další možností je dohoda se společností Kronos Technology o převzetí její ochranné známky, potom by Apple vlastnil tento patent a mohl by tak použít termín „Touch ID“.

Podobná situace byla v minulosti s názvem iPhone, kterou vlastnila společnost Cisco, ta vyjednávala s Applem o převzetí ochranné známky. Stejný způsob bude i u Touch ID, pokud společnost Kronos Technology nebude ochotna spolupracovat na dohodě odkoupení ochranné známky z roku 2003, musel by Apple přejmenovat Touch ID, pokud by si chtěl tento název patentovat, v opačném případě by jí mohl potom využívat kdokoli.

Touch ID icon

Zdroj: macrumors.com