nike fuelbandZačátkem letošního roku módní značka Nike výrazně snížila stav svých zaměstnanců, kteří pracovali na fitness náramku FuelBand. Z původního týmu 80-ti zaměstnanců jich většina buď odešla nebo přechází na vývoj softwaru, který chce Nike v budoucnu pravděpodobně nabízet externím výrobcům.



Této skutečnosti využil Apple a najal dva nové odborníky. Konkrétně bývalého testera a kontrolora kvality Ryana Baileye a odborníka na firmware Jona Galea. Jon Gale se stal systémovým inženýrem a jeho kolega Ryan Bailey se má starat o design zařízení a jeho mechaniku. Zatím není zcela potvrzeno, zda budou pracovat jen na vývoji iWatch, ale informace, které se šíří po internetu to naznačují. Jejich profily na sociální síti LinkedIn uvádějí, že oba jsou specialisty na nositelnou elektroniku a propojení hardwaru a softwaru.

Apple zřejmě stále hledá nové odborníky do týmu iWatch. Ten už tvoří např. fitness guru Jay Blahnik, spánkový expert Roy Raymann nebo bývalý lékař Michael O’Reilly a mnoho dalších.

fuelband

Zdroj: 9to5mac.com