iBeacon iconPřihláška podaná k FCC odhalila zajímavou skutečnost a tou je, že Apple vyvíjí vlastní hardwarové zařízení kompatibilním s technologií iBeacon. Zařízení nese označení Apple iBeacon a hardwarový test provádí společnost Audix Technologie v polo-zvukotěsné komoře a v dalších specializovaných zařízeních.



Apple iBeacon má pracovní rozsah mezi 2402MHz a 2480Mhz s maximální frekvencí 2,4GHz, což znamená, že je v souladu se specifikací Bluetooth a testování probíhá současně na všech třech frekvencích. Pro samotný provoz využívá toto zřízení kombinaci Bluetooth 4.0 vysílače a bezdrátového připojení ke službám v zařízeních jako jsou iPhone nebo iPad. Přestože autorem iBeacon technologie je Apple, přenechal ze začátku vývoj hardware výrobcům třetích stran a dokonce sám používá ve svých prodejnách produkty společnosti Qualcomm.

K jakému účelu začal nyní Apple vyvíjet vlastní zařízení není zatím jasné, ale největší využití této technologie se očekává v oblasti prodeje, kdy bude mít zákazník přímo na místě možnost získat informace o produktu, který ho zajímá.

ibeaconfcc1

Zdroj: appleinsider.com