find my iphone - iconSpolečnost ChronicUnlocks představila novou službu, která dokáže odstranit zabezpečovací funkci Activation Lock, kterou Apple uvedl současně s operačním systémem iOS 7 v loňském roce. Zavedení této funkce přineslo zvýšení bezpečnosti a v některých velkých amerických městech vedlo ke snížení krádeží mobilních telefonů.



Funkce chrání uživatele před krádeží tím, že při pokusu o vypnutí funkce Find my iPhone nebo při pokusu o obnovu zařízení vyžaduje přihlášení k iCloud účtu majitele. Pokud zloděj nezná Apple ID uživatele, nemůže deaktivovat funkci Find my Phone, (díky které jej může policie nebo i sám majitel najít), ale nemůže provést ani restore zařízení.

Protože se však začaly objevovat i případy, kdy si uživatelé koupili již použité iOS zařízení a následně jej nemohli obnovit ani znovu nastavit nebo majitel zapomněl své ID údaje, vyvinula společnost CronicUnlocks speciální službu, která dokáže toto zabezpečení vypnout.

Aby nedošlo ke zneužití nebude zámek odstraněn jestliže se zařízení nachází v Lost Mode. Tedy ve stavu, do kterého jej můžete na dálku přepnout pomocí funkce Find My iPhone, v případě ztráty nebo odcizení. Když však zařízení v tomto modu není, lze využít službu společnosti ChronicUnlocks. Stačí jen zaplatit poplatek 149$ a počkat 3-15 dní, až se zařízení aktivuje.

Podle autorů je služba určena především uživatelům, kteří si zařízení koupili z druhé ruky a původní majitel zapomněl Activation Lock vypnout nebo zařízení restorovat a najdete ji na jejich domovských stránkách: chronicunlocks.com.