homekit ihome iconJak jistě víte, společnost Apple vyvinula rozhraní HomeKit, které nám má v budoucnu umožnit ovládat domácnost pomocí telefonu. Další možností, kterou naznačil Google a která se přímo nabízí, je ovládání domácnosti pomocí chytrých hodinek. Ty budeme mít prakticky stále po ruce a nebude k tomu tedy potřeba již žádného, dalšího ovladače.



Google na vývojářské konferenci I / O 2014, která se konala koncem minulého měsíce naznačil, že plánuje propojit hodinky se systémem Android Wear s inteligentními termostaty Nest a dalšími produkty. K jejichž ovládání chce využívat hlasové ovládání Google Now. Rozdíl mezi Applem a Googlem spočívá v tom, že Google se chová otevřeněji, takže již nyní umožňuje vývojářům, aby propojily hardware z IoT s inteligentními hodinkami. To umožňuje, že jeho produkty pro koncové spotřebitele mohou vznikat rychleji.

Ovládání domácnosti pomocí hlasu je přitom něco, co by mohlo být realitou i v případě iWatch. Spekuluje se, že hodinky od Apple by mohli mít zabudovaný mikrofon a reproduktor. Tuto informaci však Apple během své WWDC dementoval. Na druhou stranu Apple už několikrát v minulosti udělal něco podobného a nakonec své rozhodnutí změnil. Jako čerstvý příklad můžeme uvést velikost displeje iPhonu, o níž společnost donedávna tvrdila, že je ideální.