adidas-micoach-fit-smartNa trhu nositelných zařízení, které monitorují naši činnost se včera objevil tracker s názvem“ Adidas Fit Smartod“ známe sportovní značky Adidas.  Jeho technologie je postavena na digitálním trenérovi Adidas miCoach a jedná se vlastně o obdobu technologie Fuel od Nike.



Fit Smart dokáže měřit srdeční tep, počet kroků a uběhnutou vzdálenost. Mezi další funkce patří sledování spálených kalorií a rychlost běhu nebo chůze.

Pokud bude tracker využíván jednu hodinu denně aktivně a po zbytek dne už jen jako hodinky, měla by baterie s kapacitou pouhých 200 mAh vydržet pět dní. Právě malá baterie zajišťuje nízkou hmotnost pouhých 58 gramů. Veškeré údaje jsou zobrazovány na LED displeji (17×11 diod) a lze je synchronizovat s iOS nebo Android aplikací miCoach.

Tracker však neobsahuje GPS senzor a díky tomu se vlastně jedná jen o jakési udělátko, protože jeho měření je pouze orientační, (úplně stejně jako v případě konkurenčního zařízení Nike FuelBand). Cena 4.000 Kč pak vzhledem k výbavě, ve které je v podstatě kromě měření srdečního tepu pouze akcelometr a gyroskop, nemile překvapí. Adidas Fit Smart bude dostupný celosvětově od poloviny srpna.

Adidas-Smart-Fit Smart-Fit-adidas