iPhone 6 iconApple má údajně problémy s robustností většího 5,5″ telefonu iPhone 6, u stejného typu je prý i problém s výrobou in-cell displeje a hliníkového krytu. Podle KGI Securities, pod které spadá i velmi uznávaný analytik Ming-Chi Kuo, je problém u nových displejů s in-cell technologií, ty totiž nejsou dostatečně testovány s hliníkovým tělem o takové velikosti.



Kuo uvádí, že čím je větší displej, tím je také větší riziko, že nebudou reagovat správně rohy těchto displejů na dotyk. Tento problém se tedy týká pouze 5,5″ verze, ta by měla být představena v září 2014. Pokud Apple tyto problémy s výrobou opravdu má, vysvětlovalo by to informace, proč se v posledních měsících mluví o pokrytí poptávky těmito iPhony až v roce 2015, přičemž prodej by mohl být zahájen v říjnu 2014.

Hliníkové tělo, jak jsme mohli vidět dosud u všech úniků a konceptů, má nerovnoměrnost barvy, která vznika při výrobním procesu. iPhone 6 má být totiž vyráběn novým technologickým procesem, ten je rozdílný oproti výrobě iPhonu 5 a iPhonu 5s. Apple by si tak sám mohl ohrozit velkou poptávku v předvánočním období.

iPhone 6 koncept icon

Zdroj: 9to5mac.com, macrumors.com