Tim Cook iconTim Cook začal konferenční hovor plný spokojeností, vývojářská konference WWDC se totiž povedla nad očekávání a byla to nejúspěšnějí konference, kterou kdy Apple pořádal. Konferenci sledovalo přes 20 milionů uživatelů. Tim Cook potvrdil spolupráci Applu s IBM stejně jako s výrobci automobilů.



Další nové společnosti se budou podílet na vývoji iOS a OS X. Mimochodem rekordmanem v prodeji za 3. fiskální čtvrtletí je iPhone, ten totiž zaznamenal nárust o 55% v Brazílii, Rusku, Indii a Číně. Prodej v iTunes Storu vzrostl o 25% oproti předešlému roku.

USA zaznamenalo pokles prodeje tabletů o 5% podobně tomu bylo i v Evropě, může za to podle Tima Cooka přesycenost trhu. iPad Air zaznamenal 98% spokojenost zákazníků. iPad mini si vedle ještě lépe tam je 100% spokojených zákazníků. Celých 63% řeklo, že při plánování koupi tabletu jsou rozhodnutí pro iPad. Téměř polovina zákzaniků, která si zakoupila iPad byl jejich první.

Apple koupil 29 společností mezi které patří i Beats Electronics, tato konkrétní spolupráce zajistí skvělou zábavu pro milovníky hudby. Brzy se máme dočkat i nového portfolia produktů.

Tim Cook dostal mnoho otázek např. na stagnující prodej iPadů na to Tim odvětil. Apple prodal 225 milionů iPadů, to je větší číslo než jsme očekávali. iPad podle něj má stále velkou budoucnost, to můžeme vidět i na stále větší popularitě. Čína se postarala o 26% všech tržeb za 3. finanční kvartál 2014. iPhone zaznamenal nárust o 48% přitom se očekával nárůst o 24%. Mac má také větší prodej a to konkrétně o 39%.

Spolupráce IBM a Applu nemůže samotný Apple ohrozit, tyto firmy si totiž nekonkurují, proto je partnerství v tomto případě zcela reálné a přínosné pro obě strany.

tim_cook_2

Zdroj: 9to5mac.com