owc logo iconMáte MacBook Pro starší generace z roku 2012 nebo i starší a chcete nahradit optickou mechaniku za druhý disk? Novější MacBooky Pro už nemají podporu pro výměnu disku stejně jako pamětí RAM. Společnost OWC vyrábí nejen výborné SSD disky, ale i OWC rámečky, do kterého vložíte druhý disk a nahradíte jim SuperDrive optickou mechaniku.



OWC rámeček byl donedávna dostupný i na českých e-shopech, bohužel dnes si jej musíte objednat přes ebay.com. I tak vám příjde originální OWC rámeček, vč. veškerého příslušenství jako jsou šroubky, šroubováky a návod. Pokud opravdu nevyužíváte CD/DVD mechaniku, nebo vám časem odešel laser na DVD mechaniku a funguje vám pouze CD laser, tak je správný čas na výměnu.

Pokud vám i přesto bude mechanika později chybět, tak externí USB SuperDrive lze koupit u českých Apple Premium Resellerů za cca 2.000,- Kč. Je potřeba si uvědomit, že uděláte ze svého MacBooku Pro vlastně MacBook Air, ale s možností mít rychlý SSD disk určený pro systém a druhý pro data, nebo pokud chcete mít více úložného prostoru, tak koupíte např. 2x 1TB HDD určené pro notebooky např. od WD. Pokud k tomu vyměníte paměti RAM, tak se vám z toho stane pekelný stroj s 16 GB RAM a 2TB HDD.

owc

Než listovat nebo překládat návod je snadnější vyhledat si svůj MacBook Pro, to můžete udělat přímo zde. Společnost OWC má skvěle udělané návody na jednotlivé typy MacBooků podle roku a generace, ve kterých postupujete jednotlivě šroubek po šroubku podle oficiálního videa s návodem. Postupujte však opatrně, jedná se o jemnou elektroniku a dejte pozor na všechny šroubky podle videa, jsou často schovány pod kabely, které na první pohled ani nevidíte.

Přesný název, který můžete hledat na eBay.com je OWC Data Doubler Optical.