beatsSvětoznámý výrobce sluchátek Beats podal žalobu na několik čínských padělatelů, za porušení ochranné známky a domáhá se náhrady ve výši několik miliard USD. K této kauze tedy dochází ještě v době před definitivním spojením Beats s Applem.



Její podstata spočívá v tom, že online padělatelé využívají dobré jméno značky Beats, jejímž logem opatřují své padělané výrobky. Zákazníci se pak mylně domnívají, že kupují originální výrobek, ale místo toho dostanou pouze produkt pochybné kvality.

Právníci Beats představují padělatele jako uzavřený okruh lidí, kteří se snaží maximalizovat svůj zisk za pomoci nekalého byznysu a zároveň chtějí minimalizovat šanci na své objevení. Z tohoto důvodu posílají své padělky pouze v omezeném množství mezinárodní poštou. Podle předběžných odhadů si takto mohli přijít až na 135 miliard  amerických dolarů.

Beats chce dosáhnout toho, aby byly podobné stránky více kontrolovány a jejich zisk, z tohoto nekalého obchodování, aby propadl. I když soudy většinou v takovýchto případech dokáží vyčíslit vzniklé ztráty, jejich boj s těmito jevy spíše připomíná boj s větrnými mlýny.

Zdroj: appleinsider.com