ios_8_logo_iconJak jsme již informovali zde, Apple připravuje první větší update s označením 8.1 a v pondělí vydal pro vývojáře jeho první betu. Je k dispozici pro všechna zařízení kompatibilní s iOS 8. iOS 8.1 přinese několik změn a vylepšení, změny se týkají vylepšení designu, vrácení osvědčené složky Fotoaparát, ale i nových záležitostí.



Uživatelé pravděpodobně rádi uvítají opětovné zavedení složky “Fotoaparát“ (Camera Roll) při prohlížení obrázků. Složka “Naposledy přidané“ se s příliš pozitivními ohlasy nesetkala, naopak mnohé uživatele mátla. Většina dalších nových funkcí je zaměřena na aplikaci Nastavení. Sekce Klávesnice v iOS 8.1 nově přinese možnost vypnout hlasové diktování, které je v současnosti kvůli umístění ikony na klávesnici vedle mezerníku vcelku jednoduché nechtěně zapnout. Další vylepšení najdeme u nastavení aplikací stažených z App Store.

Úplnou novinkou je zavedení nové složky v Nastavení s názvem Passbook. V tomto nastavení budou moci majitélé iPhonu (pouze 6 a 6 Plus) spravovat službu Apple Pay, která na začátku října spatří světlo světa pro veřejnost. Další, zatím však nepotvrzenou novinkou, je služba Touch ID i pro iPad. Uvidíme, jestli se tato spekulace potvrdí, Apple zatím nezmiňoval, že by tuto možnost pro svůj tablet plánoval.

ios-8.1-beta-dictationios-8.1-beta-passbookios-8.1-beta

 

Zdroj: 9to5mac.com