ios_8_logo_iconChyby v aktualizaci iOS 8.0.1 způsobily mnohé nepříjemnosti majitelům iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Přinášíme návod, pomocí kterého můžete potíže vyřešit. Mnoho majitelů iPhone 6 a iPhone 6 Plus si stěžovalo, že po aktualizaci nemůže telefonovat, posílat textové zprávy nebo používat Touch ID.



Apple již aktualizaci iOS 8.0.1 stáhl ze svých serverů, nicméně mnoho lidí si již aktualizaci stáhlo, pokud mezi ně patříte, následující návod Vám napoví, jak svoje zařízení znovu obnovit s iOS 8. Stažením IPSW souboru konečné verze iOS 8 můžete obnovit poslední stabilní verzi iOS. Pro stahování souboru navštivte tyto stránky a vyberte z nabídky právě to Vaše zařízení, váš typ telefonu. Jedná se o oficiální kopie Applu, které jsou pouze umístěny na stránce třetí strany, která však funguje.

Jakmile stáhnete soubor, připojte telefon k počítači a otevřete iTunes, vyberte z možností zálohování možnost ″tento počítač″ a klikněte na možnost ″zálohovat nyní.″ Tím zálohujete všechny kontakty, emaily, aplikace a nastavení do počítače.

Pro iTunes v systému Windows je postup následující: stiskněte a podržte Shift a klikněte na možnost Obnovit, poté vyberte iPhone IPSW soubor a postupujte dále dle pokynů.

Pro iTunes v systému OS X je postup následující: stiskněte a podržte Alt a klikněte na možnost Obnovit v iTunes, poté vyberte iPhone IPSW soubor a postupujte dále dle pokynů.

Nyní vyčkejte, až se soubor IPSW uloží do Vašeho iPhonu, pravděpodobně budete muset nejdříve v iCloudu vypnout aplikaci Najít iPhone. Jakmile bude na iPhonu opět iOS 8, telefon je již v pořádku. Nyní je pouze nutné obnovit zálohu z iTunes. Klikněte na ″Obnovit zálohu,″ vyberte nejnovější zálohu a vyčkejte na dokončení procesu.

ios8

Zdroj: cnet.com