icon apple tv logoJeden z největších investorů Applu poslal Timu Cookovi otevřený dopis o urychlení odkupu akcií a o předpovědi prodejů Apple UHD TV. Icahn vidí fiskální rok 2016 jako příležitost pro Apple vstoupit do trhu s televizemi a to rovnou mezi UHD televize. UHD televize se líbí i CEO Netflix Reed Hastings, ten je názoru, že streamování 4K videí zvýší popularitu jeho služby.



Podle jeho předpovědí by se televize mohla prodávat v 55-palcové a 65-palcové verzi za cenu okolo 32 000 Kč. To by mohlo podle Icahnovích výpočtů znamenat prodej 12 milionů televizorů ve fiskálním roce 2016 a 25 milionů televizorů ve fiskálním roce 2017.

Je jasné, že televizor nebude moc lidí obměňovat tak často jako iPhone, proto by se měl Apple zabývat jinými možnostmi jak na takovémto zařízení vydělávat. Nabízí se samozřejmě iTunes. Apple by mohl vyjednat zařazení 4K filmů do své digitální knihovny a taky by mohl vyjednávat se zástupci televizních stanic, zda přesunou obsah ze svých aplikací v Apple TV do UHD. Pokud by měl Apple tyto body připravené, zbývá vše zabalit do hezkého kabátku, protože jak Icahn trefně poznamenal, UI chytrých televizí se zastavilo v roce 1970.

apple-tv-april

Zdroj: 9to5mac.com