ios_8_logo_iconApple dnes vydal iOS 8.1 s řadou novinek a oprav. Mezi hlavní novinky patří zprovoznění funkce Continuity. Díky Continuity můžete přijímat hovory a SMS Vrácení Camera Roll do aplikace Obrázky.



Apple Pay

Jedna z novinek je spuštění služby Applu Apple Pay, zatím pouze pro obyvatele USA. Pokud se funkce dostane i do Česka budete mít na zařízení Touch ID nakoupíte online a pokud jste vlastníkem iPhone 6 a 6 Plus můžete zaplatit telefonem přímo u terminálu.

apple pay

Instant hotspot

Continuity přináší novou funkci Instant hotspot. Jestli nemáte připojení k internetu a váš telefon má zapnutou Wi-Fi a povolené mobilní sítě, jednoduše se k telefonu můžete připojit a využívat data z něj. Hlavní výhoda je že už nemusí na iPhone ani šáhnout, OS X Yosemite díky bluetooth zjistí, že je telefon v blízkosti a nabídne možnost připojení.

10495-2747-hotspot-140916-l

iCloud Photo Library

Nová služba pro synchronizaci mezi zařízeními. Můžete k ní přistupovat i z iCloud. Služba je velmi podobná Photo Streamu a vychází z něj.

obrázky icloud 3

SMS Relay

Další funkce ze služby Continuity je SMS Relay. Pokud vám přijde SMS na iPhone a vy ho máte třeba v jiné místnosti a právě pracujete na Macu či iPadu, jednoduše si přijatou zprávu můžete přečíst z aplikace Zprávy. Kromě přijímání můžete SMS a MMS z Macu nebo iPadu odesílat. Služba je ale omezena na dosah Bluetooth.

continuity

Pokud chcete nastavit Continuity přečtěte si tento článek.

Pokud vás zajímá jak propojit svoje zařízení pro funkci Handoff přejděte sem.