continuity iconS čtvrtečním příchodem OS X Yosemite můžete začít používat Continuity, funkce díky které můžete propojit Mac, iPad, iPhone a iPod Touch. Pokud chcete službu využívat, musíte mít aspoň iMac 2012, MacBook Air, MacBook Pro nebo pozdní Mac Pro 2013 s OS X Yosemite nebo iPhone 5 a novější, iPad 4, iPad Air a novější, iPad mini a novější a iPod Touch 5.gen. s iOS 8.



Zařízení které chcete propojit, musí být připojeny na stejnou Wi-Fi a na jednom iCloud účtu a Wi-Fi volání musí být vypnuté. Zapnuté Bluetooth je samozřejmostí.

Pokud splňujete výše uvedené požadavky, tak se ujistěte, že je Handoff povolen.

iOS 8

Vstupte do Nastavení > Obecné > Handoff a navrhované aplikace a ujistěte se, že je funkce zapnutá.

 nastavení handoff

OS X Yosemite

Otevřete Systémová Nastavení > Obecné a ujistěte se, že máte povolené Handoff mezí Macam a iCloud zařízením.

 nastavení handoff

Continuity je přínosný, pokud pracujete na Macu nebo iPadu a začne vám zvonit váš iPhone můžete hovor přijmout a mluvit na zařízení které zrovna používáte. Můžete z vašeho zařízení poslat SMS přes iPhone.

continuity

Pokud chcete z vašeho iPadu, iPod Touch a OS X začít volat, přejděte do kontaktů, vyberte kontakt a stiskněte ikonu telefonu.

Pro psaní SMS přejděte do aplikace Zprávy a můžete začít psát.

continuity

Instant hotspot vám umožní se jednoduše připojit k vašemu telefonu a využívat data z něj. iPhone se objeví mezi sítěmi Wi-Fi a potom se stačí jen připojit.

10495-2747-hotspot-140916-l

Pokud máte s Handoff nebo Continuity problémy, vyčkejte do zítřejšího vydání iOS8.1.

Zdroj: appleinsider.com