jony ive iconSVP designu Jony Ive se zúčastnil konference Vanity Fair´s New Establishment Summit. Mluvil o produktech Applu, kde se rozmluvil o nových iPhonech a Apple Watch. Ještě víc ale debatoval o kopírování od čínského Xiaomi. Jony mluvil o svém týmu, který obsahuje jen 16 nebo 17 lidí a schází se třikrát až čtyřikrát do týdne. Shromažďují se u stolů, které se podobají těm z Apple Store.



Ive byl dotázán proč použili u iPhone 6 a 6 Plus zakulacené rohy. Ive přiznal, že návrh většího telefonů měl už několik let, připustil, že starší modely se špatně držely kvůli oříznutým hranám.

Jeden z dotazů byl na to, co používal ještě před tím, než se dostal do Applu. Byl to Mac, který používal na umělecké škole.

Ive také věří, že Apple Watch je jeho první krok k navrhování pouze spotřební elektroniky. Hodinky mají být víc než další gadget co přijde od jiných firem.

Za zmínku stojí poznámka týkající společnosti Xiaomi která je kritizována za kopírování od Applu.

„Nevidím to jako lichocení. Vidím to jako krádež. (Když mluvíme o kopírování designu obecně). Když děláte něco poprvé a nevíte, jak to bude fungovat. Musím být upřímný, to poslední co si myslím „ach to je lichotivé. Všechny ty víkendy co jsem mohl být doma s rodinou.“ Myslím, že je to krádež z lenosti. Nemyslím si, že je to v pořádku.“

https://https://www.youtube.com/watch?v=2oksetv3i90

Zdroj: iphonehacks.com