flipoČást redakce by se hned v úvodu ráda přiznala, že seč už pár let neusedá do školních lavic, stále má ve velice živé paměti nezáživné drcení se slovíček zpaměti, a proto se jí do testování naučné aplikace příliš nechtělo … a ano, mluvíme přesně o té části redakce, kterou jsme pak od Flipa nemohli odtrhnout.



Aplikace nás na první pohled nadchla nejen líbivým designem, který elegantně zapadá do iOS, ale především spustila naší zuřivou touhou sbírat odznaky.

Flipo funguje, ostatně jako většina sociálních sítí, na bázi individuálních profilů. Záleží pak už jen na vás, zda si založíte profil nový, nebo využijete pohodlného propojení s Facebookem, Google+ , nebo Twitterem, kde můžeme své výsledky zároveň sdílet s přáteli.

Díky takovémuto propojení tak ihned uvidíte, kolik vašich přátel s nasazením plní své nastavené cíle. Nastavení vlastních cílů je mimochodem jedna z vychytávek, která odlišuje Flipo od ostatních výukových aplikací. Zobrazuje se vám nejen čas, který učení věnujete, množství slovíček a frází, ale také úspěšnost jejich procvičování, jež vychází z vašeho hodnocení. Během průběžného opakování si starších lekcí, jejichž interval si od denního po měsíční, také nastavíte dle vlastních potřeb, se vám tedy budou více vracet právě tato slovíčka, která se vám na začátku zdála komplikovanější. Pro komplexní procvičení můžete zvolit překlad frází z českého i do českého jazyka.

[app url=“https://itunes.apple.com/cz/app/flipo-learn-vocabulary-using/id914983882?mt=8″]

V redakci tušíme, že se vývojáři inspirovali Komenského „školou hrou“, uživatelé totiž za každou zvládnutou lekci získávají tzv. „odznaky“, díky nimž se můžete zařadit na žebříček premiantů této naučné sociální sítě. A ano, s odznaky je to skoro jako s táborovými bobříky, chcete nasbírat všechny.

Další z vychytávek, kterou nás Flipo již při prvním spuštení překvapilo byl výběr jazyků, kterým student hovoří (čeština, slovenština, angličtina, němčina, francouzština), jež je totožný s výběrem vyučovaných jazyků. Aplikace je tedy vhodná i pro cizince toužící proniknout třeba do tajů češtiny.

Také jsme si mysleli, že nás Flipo po vyzkoušení hlasitého tréninku výslovnosti už nemá čím překvapit. Tedy do okamžiku, než jsme objevili možnost přidávání si vlastních lekcí, kdy každou, nově vloženou frázi můžete, pro snadnější zapamatováni, doplnit fotografií daného předmětu.

Zároveň bychom rádi vyzdvihli možnosti propojení Flipa s Dropboxem, tudíž si slovíčka, nebo celé lekce můžete nahrávat pohodlně ze svého počítače. Aplikaci z dílny Pavla Bubna můžeme s klidným svědomím celé redakce vřele doporučit.

Momentálně Pavel Buben pracuje na verzi Flipo 2.0, která by mimo vylepšení stávajících funkcí, měla přinést hned několik novinek. Už teď rádi prozradíme, že mezi nimi najdeme také trénink spelingu, nebo ještě zajímavější design.