porovnání test iPhone 5STesty benchmark jsou zajímavé a ukážou rozdíly ve výkonu novější generace. Bohužel ne vždy dokáže surový výkon mobilu konkurovat dobře provedené optimalizaci. Často uživatelé iOS vidí Android jako systém s velmi špatnou optimalizací.



Nedávno jsme vás mohli přesvědčit, že dobře optimalizovaný Android na telefonu Nexus 5 je velmi svižný. Ale co když Android neoptimalizuje na telefon přímo Google jako v případě Nexusu. Dokážou telefony s grafickými nadstavbami jako Sense nebo TouchWiz rovnat iOS?

https://https://www.youtube.com/watch?v=nCln9_mgZJo

V testu se měřilo, za jak dlouho telefony otevřou 12 aplikací, poté se proces zopakoval. První kdo dokončil test, byl iPhone 6 s časem 1 minuta a 55 sekund následoval, telefon htc One (M8) s časem 2 minuty a 10 vteřin a poslední byl Samsung Galaxy S5 s časem 2 minuty a 59 sekund. V testu jste si mohli všimnout, že v druhém kole otevírání aplikací si iPhone 6 vedl lépe kvůli lepšímu hospodaření s operační pamětí a otevřel víc uspaných aplikací než třeba htc One (M8), který některé aplikace ukončil a musel například Temple Run načítat zcela znovu.