tim cook iconZačátkem tohoto týdne vyplula na povrch informace o tom, že neznámí hackeři ve spolupráci s čínskými orgány prolomili bezpečnostní opatření při přihlašování do iCloudu. Tim Cook tento týden absolvuje tento týden pracovní cestu v Číně, kde řeší mj. i tento problém přímo s představiteli čínské vlády.



Uživatelé v Číně, kteří se chtěli přihlásit ke svému účtu na stránce icloud.com, byli automaticky přesměrovávání na falešné stránky, kde hackeři získávali jejich údaje. Apple ve svém prohlášení tyto útoky potvrdil a zároveň požádal uživatele, aby zvýšili svoji pozornost, kontrolovali bezpečnostní certifikáty a v neposlední řadě, aby si pečlivě prohlédli stránku, ve které se přihlašují, aby se ujistili, že se skutečně jedná o web icloud.com

Apple-China

Čína je velkým hráčem na globálním trhu, to si samozřejmě Apple uvědomuje a přestože vládní podmínky jedné z posledních komunistických zemí nejsou ideální, Apple nechce takto velký trh opustit, proto CEO společnosti vyjednává s vládními představiteli, kteří zkrátka chtějí mít všechny svoje občany pod kontrolou.

Zdroj: macrumors.com