patent iconAsi každý z nás se někdy setkal s detektorem kouře. Typicky je umístěn v místnostech na stropech. Inovátorská kalifornská společnost Možná opět přijde s revolucí – Apple si nechal patentovat nový typ. Jedná se o detektor kouře přímo v elektronických zařízeních – iPhonech, iPadech nebo i v hodinkách Apple Watch.



Celý mechanismus by měl fungovat tak, že si budou mezi sebou jednotlivá zařízení rozesílat upozornění o detekci kouře. Díky pohybovým senzorům v produktech Applu by dále bylo možné rozpoznat, zda je zařízení (a tedy i uživatel) v pohybu. Mohlo by se předejít mnoha zdravotním problémům.

devices

 

Tato zařízení by také mělo být schopno kontaktovat záchrannou službu a díky GPS v telefonech samozřejmě také rozeslat informaci o tom, kde byl kouř detekován a kde se uživatel nachází. Zatím se však jedná skutečně o předběžné úvahy.

apple-smoke-detector

V historii se již objevila velká spousta patentů, které by zajisté byly užitečné pro mnoho lidí, avšak nikdy se neuvedly v realitu a nebyly fakticky nespatřily světlo světa. Uvidíme, jak tomu bude s detektory kouře v telefonech, tabletech. Věříme, že tento nápad jen tak nezmizí v propadlišti dějin.

alerts

Zdroj: 9to5mac.com