corning gorilla glassCorning představil novou generaci jejich tvrzených skel Gorilla Glass 4. Můžeme očekávat, že následující generace iPhonů použíjí právě toto sklo, protože se safírem to nevypadá dobře, po oznámení bankrotu firmy GT Advanced Technologies.



Corning se chlubí velkým zkoumáním rozbitých krycích skel telefonů. Corning stvořil sklo, které vydrží až 80% všech přímých pádů na beton a podobné povrchy. Přišli i s “překvapujícím” objevem, že víc jak 70% rozbitých skel může pád. Vědci vytvořili i nový drop-test, který simuluje reálné pády a na základě tisíců hodin analýz vytvořili Gorilla Glass 4.

Společnost uvedla, že neexistuje žádná nevýhoda zvýšení pevnosti Gorilla Glass 4 a zachovali stejnou optickou čirost jako jejich předchozí generace Gorilla Glass 3.

Výrobci safíru jsou schopni Applu dodat potřebný safír na objektivi fotoaparátů a na Touch ID, ale vytvořit miliony skel pro obří poptávku iPhonu nezvládlo ani GT Advanced Technologies, Gorilla Gass 4 je tedy horkým adeptem na krycí sklo nadcházejících iPhonů.

https://https://www.youtube.com/watch?v=8ObyPq-OmO0

https://https://www.youtube.com/watch?v=WeH2-kLnCZo

https://https://www.youtube.com/watch?v=RcFbLGumwvM

Zdroj: theverge.com, macrumors.com, 9to5mac.com