hudba iconAudio expert Peter Eastty opustil Oxford Digital Limited, kterou spoluzaložil a přišel do Applu. Podle jeho profilu na LinkdedIn Eastty se k Applu připojil v září tohoto roku jako ředitel SoC (Systém on Chip), tedy jako ředitel divize zpracování digitálního zvuku.



Eastty pracuje s digitálním zvukem více než 40 let, včetně jeho začátku v Solid State Logic a 13 let v SONY jako hlavní konzultant a inženýr. Osm let jako CTO Oxford Digital. Většina z jeho práce se zaměřuje na digitální audio a zpracování signálu pro audio zařízení.

„Pracoval jsem v aplikování digitálních a výpočetních technologií na zvuk, od vystudování vysoké školy a stále hledám fascinující otázky stejně jako odpovědi.“

Podrobnosti o úloze Eastty jakožto ředitele SoC zpracování zvuku není známá, ale pravděpodobně díky svým odborným znalostem se pokusí zlepšit kvalitu zvuku v zařízeních Apple. Apple by mohl přijít s novými sluchátky, s výrazně lepším zvukem. Dřívější zprávy mluvili o podpoře 24-bitových audio souborech a 24-bitových sluchátkách.

Eastty není jediným expertem v digitálním zvuku, kterého Apple najal. V roce 2011 Apple najal Tomlinsona Holmana, který vytvořil formát THX.

eastty-linkedin

Zdroj: macrumors.com