microsoft office iconMicrosoft Office pro iPad, iPhone a Android je nyní zdarma. Doteď byly aplikace Word, PowerPoint a Excel jen čtečky dokumentů. Pokud jste chtěli dokumenty vytvářet nebo editovat museli jste platit měsíčně za Office 365. Samozřejmě některé pokročilejší jsou dostupné až s měsíčním předplatným Office 365.



Tento krok přichází jen několik málo dní poté, co Microsoft implementoval do svých Office Mobile možnost zálohy dat do Dropboxu. Dále se dočkali uživatelé verze pro iPhone dosud byly Office jen pro iPad. Bez Office 365 neupravíte dokumenty uložené v OneDrive.

Do aplikace Word se dostalo tlačítko Reflow, které přepne do rozhraní pro čtení a zobrazení náhledu. Microsoft se zaměřil na jednoduchou úpravu vzorců v Excelu na iPhone. Excel má fullscreen režim, který uživatelům umožní nerušeným pohled na svoje tabulky. Powerpoint má podobné nástroje včetně schopnosti promítat snímky z iOS pomocí AirPlay.

Manažer Han-yi Shaw řekl MacRumors, že Microsoft nadále bude přidávat nové funkce jako třeba Handoff, tak by se mohlo stát s vydáním nové verze Office pro Mac.

Office pro iPhohe je dostupný na iPhone 5 a novějších a aplikace dostaly optimalizaci na velké displeje iPhone 6 a 6 Plus. Nutností je minimálně iOS 7.

[app url=“https://itunes.apple.com/cz/app/microsoft-word-for-ipad/id586447913?mt=8″]

[app url=“https://itunes.apple.com/cz/app/microsoft-excel-for-ipad/id586683407?mt=8″]

[app url=“https://itunes.apple.com/cz/app/microsoft-powerpoint-for-ipad/id586449534?mt=8″]

 

microsoftwordforiphone

microsoftiphonexcel

microsoftwordforiphone

Zdroj: theverge.com, macromors.com