apple_watch_kitApple právě vydal informace jak budou aplikace na Apple Watch pracovat. WatchKit bude velmi omezený, vývojáři musí své aplikace postavit již na předem určeném uživatelském rozhraní. Vývojáři musí využít předem určené šablony, protože aplikace s libovolným designe Apple odmítne. Kvůli slabému výkonu hodinek musí aplikace třetích stran využívat výkon z iPhone.



Hodinky bez propojení s iOS budou velmi omezené. Jsou na iPhonu tak závislé, že ani nebudou vykreslovat animace. Pravděpodobně až příští řada hodinek bude méně závislá a “plnohodnotné” aplikace do nich nainstalujete až ke konci roku 2015.

Toto rozhodnutí Apple udělal z dvou možných důvodů, Apple Watch mají slabší hardware a baterii s menší kapacitou než konkurence s Android Wear. Proto vše vypočítá iPhone a procesor v hodinkách nebudou tolik vytěžovat baterii.

Další omezení od Applu spočívá v nemožnosti vytváření vlastních notifikací. Vývojáři musí použít předem určené šablony pro notifikace a uživatelé nebudou moct odpovídat přímo na notifikace ale budou odkázáni do aplikace.

screen-shot-2014-11-18-at-19-16-33

Zdroj: 9to5mac.com