steve jobs článek iconV novém rozhovoru pro The Independent, scénárista Aaron Sorkin sdělil několik dalších detailů ohledně jeho nastávajícího filmu o Stevu Jobsovi. I když je začátek natáčení na spadnutí zatím není znám herec, který ztvární hlavního hrdinu. Zatím se spekulovalo o Christianu Balovi anebo Leonardu DiCaprio. Sorkin poznamenal, že scénář má 181 stran a asi 100 stran pro jednu osobu.



Sorkin se ve filmu soustředí na 30-ti minutové scény zobrazující okamžiky před představením prvního počítače Macintosh, založení NeXT a prvního iPodu.

Dokonce ve filmu bude hrát i Lisa Brennan-Jobs, stane se hrdinkou filmu. Odmítla přispět do životopisu Waltera Isaacsona, ale se Sorkinem spolupracovala.

Jobs zpočátku popíral otcovství 36 leté Lisy, posléze žila s rodinou Jobsových a Steve po ní pojmenoval první počítač s grafickým rozhraním Apple Lisa. “neúčastnila se na knize, protože tehdy ještě její otec byl naživu a nechtěla přijít o jednoho ze svých rodičů, takže jsem velmi vděčný, že byla ochotná trávit čas se mnou,” říká Sorkin. “Je to hrdinka filmu.”

Steve Jobs
Steve Jobs
Zdroj: macrumors.com