ios 9Ralph Theodory vytvořil video s konceptem iOS 9. Vložil do něj vše, co by příští verze systému měla obsahovat a co mu při denním užívání chybí.



Hledání a historie v nastavení

Zajímavou funkcí je hledání a historie v aplikaci Nastavení. Apple každou novou verzí něco do nastavení přidá, změní některá popisná slova anebo změní místo, kde se nastavení nachází. Jednoduše lupou můžete požadovaná nastavení najít. Pokud se ve všech nastaveních nevyznáte a zkoušíte si vylepšit iOS stylem pokus omyl, pod ikonkou hodin vám aplikace vypíše poslední změny.

Změna barev a noční režim a změna Springboardu

iOS není zrovna upravitelný systém, někteří si myslí, že je to jeho největší výhoda a někteří, že je to velká slabina. Theodory by chtěl změnit výchozí barvu tlačítek, což by se mohlo líbit většině uživatelům i první jmenované skupině. Dále by chtěl trochu změnit rozhraní. Protože iOS7 a 8 jsou celkově v bílé barvě, v noci velmi svítí do očí. Celé rozhraní se změní a bílé prvky budou černé. Další úprava rozhraní je změna Springboardu. Rozvržení ikonek bude normální, přiblížený a zcela nové rozhraní z Apple Watch. Je velmi nepravděpodobné, že by k takové změně v uvažování Applu došlo, proto je rozhraní Apple Watch zatím dostupné jen v Cydii.

Ukončení všech aplikací

Pokud chcete ukončit všechny aplikace, musíte zdlouhavým způsobem ukončit jednu po jedné. Nebo si můžete z Cydie stáhnout různá vylepšení. Přesně takové vylepšení by chtěl i autor videa a jednoduše vypnout všechny aplikace a tím uvolnit paměť.

Siri  Spell

Siri není dokonalá a ještě dlouho nebude. Některým slovům nerozumí a občas je lepší si něco najít vlastnoručně než několikrát zopakovat jednu větu. Siri hláskování vám umožní vyhláskovat slovo, kterému Siri nerozuměla a ona se ho snáz naučí.

Ve videu je spousta dalších vylepšení, které by vám mohli usnadnit používání iOS.

Zdroj: iphonehacks.com