iphone-V6-640x448Čínská společnost zabývající se výrobou mobilních telefonu nařkla kalifornský kolos z toho, že při výrobě svého posledního iPhonu, který byl představen v září, ukradl design právě jednomu z modelů společnosti DigiOne.



DigiOne tvrdí, že design iPhonu 6 je v rozporu s jedním patentem této společnosti, který získala společnost DigiOne v letošním červenci (patent byl podán v lednu). iPhone 6 byl představen v září a právě na to DigiOne naráží, neboť svůj levný mobil s Androidem představila dříve. Jak můžete vidět na obrázku a animaci, telefony si až tolik podobné nejsou… Nebo myslíte, že ano?

iphone-V6-640x448

Myslíme si, že daleko podobnější stav mysli měli pravděpodobně designéři ve společnosti Lenovo, když navrhovali svůj mobilní telefon s názvem Lenovo Sisley, o kterém jsme Vás již také v minulosti informovali.


iphone6-one

Dopis, který právníci DigiOne odeslali Applu již v září, nyní společnost zveřejnila a my Vám ho nabízíme také. Co si o tomto sporu myslíte? Má čínská společnost nějakou šanci, aby v případném sporu uspěla?

letter

Zdroj: cultofmac.com