apple ibm iconV létě Apple a IBM oznámili spolupráci za účelem dostat iOS do korporátní sféry. Dnes představili první řadu aplikací. Sada tvoří deset aplikací, IBM se pokusilo přinést své analytické schopnosti na iPhone a iPad. Aplikace nesou označení „IBM MobileFirst for iOS“. První aplikace se zaměřují na finance, letectví a bankovní průmysl. Což už vedlo ke klientům včetně Citi, Air Canada, Sprint a Banorte.



„To co přinášíme, se zaměřuje přímo na novou úroveň byznysu. Inteligentní technologie odemykají nové hodnoty na křižovatce velkých dat a individuálních zakázek,“ řekla Bridget van Kralingen, senior vicepresidentka IBM Global Business Services.

„Naše spolupráce spojuje znalosti oboru IBM a bezkonkurenční postavení v podnikovém nasazení, s legendárním uživatelským komfortem a vynikajícím designem Applu zvedne pracovní výkon nové generace podnikových profesionálů.“

„Je to velký krok pro iPhone a iPad v podnicích a nemůžeme se dočkat, až uvidíme nové způsoby, jak organizace pracují s iOS zařízeními. Svět byznysu přišel na mobily a Apple a IBM spojují nejlepší technologie na světě s nejchytřejšími daty a analýzami na pomoc podnikům definovat jak dokončit práci,“ řekl Phil Shiller, vicepresident celosvětového marketingu.

Jedna z deseti aplikací, Sales Assist je zaměřena na maloobchodní prodej a například umožňuje pracovníkům prohlížet profily zákazníků s historií nákupů, které pomohou vytvářet návrhy na míru. Můžete kontrolovat sklad obchodu, najdete předměty v obchodě.

Aplikace pro piloty poskytuje informace o letových plánech, další je pro poskytování osobních služeb za letu cestujícím. Několik aplikací je zaměřeno na bankovnictví a případové poradce.

ibm + apple

Zdroj: macrumors.com