iOS 7_App Store_iconMagazín venturebeat.com spočítal aplikace Googlu, Applu a Microsoftu v ochodech. Aplikace těchto firem byly počítán ve třech největších obchodech s aplikacemi. Nejmíň aplikací má Apple, Google jich vytvořil 156, ale Microsoft jich má spoustu pro každou platformu.



Apple vytvořil jen 33 aplikací pouze pro svoji platformu iOS. Platforma Android nebo Windows Phone Apple vůbec nezajímá. Na otázku jestli Apple vytvoří třeba iTunes pro Android Tim Cook odpověděl, že to pro Apple zatím nemá smysl.

Google si svoji platformu hýčká aplikacemi se svými službami. Google pro Android vytvořil již 85 aplikací. Ale i pro iOS má hodně aplikací. Celkem pro iOS vytvořil 70 aplikací, nejednou se aplikace od Googlu objevily mezi nejstahovanějšími aplikacemi App Store. Ani Google není moc Windows Phone zaujatý. Vytvořil pro dlaždicový systém jen aplikaci vyhledávání.

Microsoft si pro Windows Phone vytvořil 96 aplikací. Android získal 45 aplikací od Microsoftu. Zařízení s předinstalovaným iOS dostaly celkem 74 aplikací. Celkem vytvořily 215 aplikací. Microsoft zjistil, že je pro něj důležité dostat aplikace jako Word do každého zařízení i za cenu toho, že Windows Phone má starší aplikace než konkurenční platformy.

apple_google_microsoft_apps_2014