homekit ihome iconJe to už více než šest měsíců co Apple představil HomeKit na WWDC v červnu 2014. Produkty s podporou HomeKit se mohou dostat na pulty do letošního jara. Podle zdrojů je vývoj zařízení s podporou HomeKit pomalejší kvůli zahájení programu HomeKit MFi v listopadu a pozdní vydání specifikací pro čip, který se dostal k výrobcům až v říjnu a i tak nebyl dostatečně odladěný.



Na lednovým CES představili výrobci několik nových spotřebičů s podporou HomeKit. Mohou se dostat na pulty obchodů, ale výrobci by chtěli po Applu, aby svoji technologii ještě trochu odladil.

Apple vydal prohlášení pro Re/code:

„Jsme rádi, že se stále větší počet partnerů odhodlává dostat produkty s HomeKit na trh, včetně několika oznámených na CES,“ řekl mluvčí Apple Trudy Muller. „HomeKit nabízí řadu společných protokolů, což usnadňuje zákazníkům kontrolovat příslušenství pomocí Siri nebo iOS aplikace. HomeKit je postaven na bezpečném end-to-end šifrování, které poskytuje zákazníkům bezpečné spojení mezi svým iPhone nebo iPad a HomeKit příslušenstvím.“

homekit

Zdroj: macrumors.com