fripitoFripito je mladá česká mobilní appka pro všechny fandy fotografování a cestování. V aplikaci najdete fotoprůvodce řadou destinací po celém světě. Například národními parky USA, městy jako New York, Londýn či Paříž a nechybí ani Praha. V každém průvodci jsou k jednotlivým místům nejen nádherné fotografie, ale i informace o tom, kdy a co navštívit, jak a čím fotografovat a v neposlední řadě i offline mapy.



Projekt byl spuštěn začátkem listopadu 2014 a má své kořeny v Čechách. Autorem myšlenky je Honza Březina, známý český fotograf, cestovatel a videocaster, kterého možná znáte z Digitu.
Za první měsíc si našel přes 3 000 uživatelů a koncem prosince uspěl v mezinárodní soutěži APPNation VI. Díky tomuto úspěchu bude mít možnost prezentovat se v rámci finálového kola přímo na konferenci, která proběhne 5. a 6. ledna 2015 v rámci mezinárodního veletrhu spotřební elektroniky CES 2015 v Las Vegas.

[app url=“https://itunes.apple.com/cz/app/fripito/id838815010?mt=8″]

fripito

Zde se v sekci Startup Garage představí jednotliví finalisté jak porotcům, tak i široké odborné veřejnosti, včetně řady zástupců investičních fondů a privátních investorů. Fripito se tak stane jediným českým projektem v letošním ročníku, jehož hlavními partnery jsou společnosti jako Yahoo!, Google, Facebook, Amazon, Sony, VentureBeast, iab a další.

fripito

O AppNation

APPNation je mezinárodní konference zaměřená na startupovou scénu a vývojáře mobilních aplikací, která si vytkla za primární cíl propojovat investory s novými nadějnými projekty a zároveň mapovat nové technologické trendy. Na letošním ročníku vystoupí osobnosti jako Carey Lai, investment Director Intelu, Jeff Levick ze Spotify, Nick Berry z Facebooku, Douglas Atkin z AirBnB či Anthony Ha z TechCrunche.

fripito

CES je největším veletrhem spotřební elektroniky na světě. Každoročně v Las Vegas představuje počátkem ledna novinky z oblasti spotřební elektroniky a moderních technologií. V roce 2014 se ho zúčastnilo celkem 3673 vystavovatelů z více jak 140 zemí, kteří představili více než 20 000 nových výrobků. V letošním roce kromě jiného hostí celou řadu akcí podporujících nové projekty a technologické startupy jako je AppNation VI, Wearable Tech Awards, Hardware Battlefield a Extreme Tech Challange.

fripito