apple_pay_iconTim Cook se při včerejším oznamování výsledků zmínil i o Apple Pay. Řekl, že se připojilo již 750 bank a úvěrových společností. Apple Pay je pro zákazníky bezpečný a to především díky použití Touch ID při ověřování platby. Ovšem některé banky, se kterými Apple uzavřel smlouvu, vystavují své zákazníky podvodům. Podvody jsou využity právě, když uživatel přidává svou bankovní kartu do systému Apple Pay.



Autentizační proces, který by měl potvrdit pravého majitele karty, pokulhává. Podvodníkovi totiž stačí, aby znal jen některé údaje o kartě a prostřednictvím hovoru na call centrum může kartu bezproblémů potvrdit.

Podle obchodních konzultantů z Drop Labs jsou mobilní platby až 6x náchylnější k útoku hackerů než platby za pomoci fyzické karty. Banky jednoduše nepřijímají vhodná opatření, aby zajistily, že majitel kreditní karty je opravdu držitelem karty v Apple Pay. Podle Drop Labs, většina bank využívá telefonního hovoru k ověření, jestli je karta načtena do Apple Pay, tato metoda je však nedostatečná.

Samozřejmě, je těžké bojovat s takovýmto způsobem krádeže čísel kreditních karet, a proto by banky měly být schopny opravit stávající systém ověřování, aby alespoň minimalizovaly ztráty u svých zákazníků.

apple pay

 

Zdroj: 9to5mac.com