iPhone_6_Plus_icon_whiteAnalytická společnost CIRP zveřejnila analýzu výsledků svého výzkumu o výrobcích mobilních telefonů za kalendářní čtvrtletí, které skončilo 31. prosincem 2014. Tato analýza představuje poznatky z aktuálního trendu spotřebitelských mobilních telefonů v USA od října do prosince roku 2014.



CIRP zjistila, že mezi hlavními mobilními značkami, měl Apple největší tržní podíl v USA. Jeho podíl činil celých 50%, tím porazil svého největšího konkurenta, Samsung, téměř dvojnásobně. Následuje vyjádření Joshe Lowitze, spoluzakladatele společnosti, která provedla zmíněný průzkum.

„Síla zářijového zahájení prodeje iPhonu 6 a 6 Plus přispívá k většímu vlivu Applu na prodej mobilních telefonů ve Spojených státech za toto čtvrtletí.“

Lowitz dále dodává, že představení nových iPhonů bylo úspěšné. Průzkum také ukázal, že si Apple stále drží své zákazníky a většina z nich je jemu věrná. Dokazují to procenta. 86% kupujících nový iPhone upgradovalo ze staršího jablečného telefonu. To se ovšem nedá říci o zákaznících Samsungu a LG. U první jmenované společnosti si 25% koupilo tutéž značku telefonu a u LG je to jenom 18%.

Průzkumu se účastnilo pouze 500 respondentů. To může naznačovat význačnou zkreslenost nasbíraných dat.

cirp průzkum

Zdroj: macrumors.com