iOS 7_App Store_iconApple musel nastolit pro svůj iTunes Store s hudbou, filmy, iBooks Store, App Store a Mac App Store nová pravidla, a to možnost vrácení zakoupeného obsahu do 14 dnů, od doručení potvrzení o platbě bez udání důvodu. Pro zrušení transakce můžete využít odkaz v mailu Report a Problem (nahlásit problém).



Toto pravidlo nastolila EU a více se můžete o dočíst přímo zde. Apple slibuje vrácení peněz do 5 až 7 dnů, zajímavý odstavec v podmínkách při koupi je, že se vrácení netýká zakoupeného obsahu, který je už nahrán nebo stažen do Vašeho zařízení.

Háček je v zakoupení samotného obsahu, ten se totiž začne automaticky stahovat do zařízení ihned po zakoupení a v nastavení nelze toto automatické stahování vypnout. Apple zatím bezproblémově vrací peníze za zakopené zboží, bez kontroly zda byl obsah stažen do zařízení či nikoliv.

Nestane se však z iTunes Store veřejná půjčovna? Určitě to nenapadlo pouze zákazníky v ČR za 14 dní totiž snadno dohrajete hru, přehrajete si album, podíváte se na film, přečtete časopis či knihu. Zatím zůstává stále velkou neznámou, jak se bude Apple bránit proti tomuto zneužívání a jakým způsobem bude dokazovat samotným zákaznikům, že obsah nebyl přehrán, spuštěn nebo přečten.

screen app store