apple_premium_reseller_iconPři poslední návštěvě u jednoho nejmenovaného Apple Premium Reseller prodejce v OC Chodov Praha jsme byli během prohlížení zboží překvapeni rozhovorem mezi zákaznicí a prodejcem. Mladá zákaznice držela v ruce iPhone, s kterým si evidentně nevěděla rady. Slušně tedy požádala o pomoc při zakládání účtu pro plnou funkčnost nového iPhonu.



,,Ano, ale bude to stát 250,- Kč.“  odvětil pohotový prodejce.

Chápali bychom účtování za tuto šíleně náročnou službu, která zabere 3 minuty pro založení Apple ID účtu bez kreditní karty a potvrzením na mail v případě plné prodejny, ale kromě dotyčné zákaznice a nás, již obsloužených zákazníků, se v obchodě nikdo další nevyskytoval. Vážně jsme přemýšleli dlouhé minuty o tom, zda je to tak velký problém v Apple Premium Reseller prodejně zastupujicí Apple v ČR vytvořit Apple ID účet zákazníkovi?

Možná si říkáte, stačí se podívat na Google a napsat: „Jak založit Apple ID účet“ – ano, stačí. Na druhou stranu ovšem – neměl by být právě autorizovaný Apple obchod tím místem, kde zákazníkovi poradí, jak začít využívat výrobek od firmy, jež svojí osobou zastupují a prezentují před zákazníkem?

Přesné datum, čas a popis prodávajicího máme zapsaný.  Uvědomujeme si však, že takováto rozhodnutí nebývají z hlav asistentů prodeje, které touto cestou nechceme nějak poškozovat. Mýlit se je lidské, a proto by možná nebylo od věci znovu zvážit rozhodnutí účtovat některé služby. Spokojený zákazník se vždy rád vrátí.

Pokud tedy budete znát úplného nováčka a začátečníka s Apple zařízením naveďte ho raději na následující článek Jak vytvořit registraci Apple ID bez kreditní karty.

Apple Store - tričko