iOS 7_App Store_iconNapětí mezi Ruskem a USA ohledně Krymu se dostalo i do světa Applu. Vývojáři oznamují, že Apple ukončuje s nimi spolupráci. To znamená, že vývojáři s účty registrovanými na Krymu nemohou publikovat aplikace. Apple není jediný, podobná opatření provedla i firma Valve spravující obchod s digitálním obsahem Steam.



Tento dopis slouží jako oznámení o ukončení dohody s registrovanými vývojáři („dohoda RAD“), mezi vámi a společností Apple, s okamžitou platností.

„Apple může ukončit váš stav jako registrovaného Apple vývojáře (RAD) a kdykoliv na základě vlastního uvážení na základě dohody RAD. Nové sankce na Krymu vyhlášené vládou USA dne 19. prosince roku 2014 vyhlášenou Evropskou komisí dne 18. prosince 2014 zakázat pokračování dohody o RAD mezi vámi a Applem. Pro více informací si přečtěte výkonné nařízení 13685 a oznámení Evropské komise.

Rádi bychom vám připomněli vaše povinnosti, pokud jde o software a všechny další důvěrné informace získané od společnosti Apple jako registrovaná Apple vývojář. Musíte okamžitě přestat užívat a zničit takové materiály v souladu se všemi ostatními povinnostmi stanovenými v dohodě o ukončení RAD.“

Vývojářům by teoreticky mohlo pomoci změnit jejich adresy.

rad krym developers

Zdroj: techcrunch.com