apple_watch_iconHodinky Apple Watch by na trhu, podle Applu, měly být dostupné už v dubnu a o cenách jednotlivých edic (Apple Watch, Apple Watch Sport, Apple Watch Edition) víme jen to, že jejich nejnižší cena začne na 349 dolarech. Nyní se od spoluzakladatele Luma Labs, Grega Koeniga, dozvídáme bližší informace o ceně nejdražší verze hodinek.



Greg Koenig nedávno provedl výpočet a zjistil přibližnou váhu zlata nacházející se v 42 milimetrových zlatých hodinkách Apple Watch. Koenig ale rovněž konstatuje, že odhad je „velmi hrubý“. Nakonec dospěl ke hmotnosti 29,16 gramů, což je při dnešním kurzu zlata v přepočtu 853,82 dolarů (čili 20 666 korun). Koenig ovšem nebral v úvahu žádné elektronické součástky.

Do svého výpočtu nezahrnul několik částí hodinek včetně digitální korunky, postraního tlačítka, a taky řemínek. Cena se tedy navýší pravděpodobně o několik desítek dolarů. Koenigův model je jen odhadem, nelze ho brát příliš vážně, ale nabízí pohled na možnou cenu zlaté varianty očekávaných hodinek Apple Watch.

apple watch gold

Zdroj: cultofmac.com