apple_logo_iconJe známo, že Apple klade velký důraz na inovace. Aby mohl experimentovat a vyvíjet nové technologie, je zapotřebí podporovat výzkum a vývoj. Apple je v této oblasti aktivní a svědčí o tom meziroční čísla. Za první fiskální čtvrtrok 2015 utratil necelé 2 miliardy dolarů, což je o 42 procent více než ve stejném období minulého roku.



Apple stále zvyšuje množství peněz, které proudí do oblasti výzkumu a vývoje. Částka 1,9 miliardy dolarů je o 215 miliónů dolarů vyšší než za čtvrtý fiskální čtvrtrok 2014 a o 565 miliónů dolarů vyšší než za první fiskální čtvrtrok 2014. To naznačuje postupné posílení toku peněz do zmíněné oblasti.

Informace o dění ve výzkumných centrech, oproti svým konkurentům, Apple nesděluje. Avšak jednou za čas udělá vyjímku ve formě patentů.

Japonský předseda vlády Šinzó Abe minulý měsíc odhalil, že Apple postaví špičkové výzkumné centrum v Japonsku. Oficiálně ale ještě nebylo podáno žádné prohlášení. Druhé středisko cupertinská společnost plánuje umístit do anglického města Cambridge. Nové zařízení bude plnit stejnou funkci jako výzkumná střediska v Šanghaji, Tel Avivu a Cupertinu.

sunnyvale výzkumné středisko
Výzkumné centrum Applu v Sunnyvale

 

Zdroj: appleinsider.com