ios car autoPodle posledních zpráv Apple staví své vlastní auto. Dokonce Apple má již přes sto zaměstnanců pracujících na elektromobilu s nakousnutým jablkem v logu. Apple se může rozhodnout, že nebude pokračovat s autem. Navíc mnoho technologií používaných v elektrickém voze jako jsou pokročilé baterie a automobilová elektronika, by byla užitečná pro ostatní produkty Applu, včetně iPhone a iPad.



Apple často zkoumá technologie potencionálních produktů, jde až tak daleko, že postaví několik prototypů, některé věci se ale nikdy neprodávaly. Každý produkt se dokončí a získá potřebné certifikace až za několik let.

Vedení Applu údajně letělo do Rakouska na setkání s výrobci high-end vozidel, jako je Magna Steyr, který pravděpodobně spolupracuje na elektromobilu od Applu.

tesla motors auto

Projekt Titan jak se auto nazývá, nebude zaměřen na samostatné řízení vozidla. CEO Applu Tim Cook schválil vývoj již minulý rok. V čele vývoje může být vicepresident produktového designu Steve Zadesky, bývalý inženýr Fordu.

Spekulace o autě od Applu se začali šířit po snímcích tajemného automobilu vybavený kamerami pravděpodobně na focení StreetView do Apple Maps. Dodge v bílé barvě si pronajal Apple a stejná auta byla spatřena hned v několik městech. Mohlo jít ale i o samořídící auto, ale to je nepravděpodobné.

van2

O automobily se zajímá i největší konkurent Applu Google. Ten má hned několik prototypů samořídících aut. Naposled Google vytvořil auto sám a technologii, kterou zkoušel na Lexusu RX450h přenesl i na malé vozidlo, které by mohlo nahradit taxíky.

https://https://www.youtube.com/watch?v=CqSDWoAhvLU

Zdroj: macrumors.com