apple inc. - iconSpolečnost Apple je známa tím, že okolo jejich projektů je většinou příliš velké ticho. Tak tomu je i u projektu, který nese název Apple University. Co je Apple University? Je to další tajný projekt společnosti Apple, který pomáhá „studujícím“ k tomu, aby mohli pracovat ve společnosti. Nápad je to opravdu skvělý, jenže to má malý háček.



Apple University jakoby neexistovala. Zmínku o ní nenajdeme ani na oficiálních stránkách Apple. Jde o typ jakéhosi kurzu, do kterého se dostanou jen pozvaní. Bohužel do kurzu není zván jen tak někdo, ale kurzy jsou určené hlavně pro viceprezidenty různých společností.

Výuka probíhá 2 až 3 dny v týdnu ve třídách po 15 až 20 žácích. Tyto třídy se nachází v hlavní budově společnosti. Nedílnou součástí kurzu je výuka historie společnosti a taktéž se vyučující často ptají na otázky často pokládané Stevem Jobsem. Historie je probírána hlavně z toho důvodu, že se vedení Applu domývá, že takovéto studium může studentům dopomoct k tomu, aby mysleli jako Steve Jobs.

Univerzita klade každému studujícímu velkou pozornost. Každý studující dostává úkoly, které mají udělat co nejlépe to jde, což je u společnosti zvykem. Při studiu se také věnují přednáškám, ve kterých jsou rozebírány jednotlivé společnosti. Například se věnovali společnosti, která měla v roce 1958 obrat ve výši 5 miliard dolarů a 4252 obchodů po celém světě. Tato společnost však ukončila svou činnost roku 2012 s 320 obchody. Záměr Applu je podnítit studenty k tomu, aby na sobě tvrdě pracovali a díky tomu mohli někdy v budoucnu zastávat vysokou pozici přímo v Apple.

Snímek-obrazovky-2014-01-18-v 14.42.02

Zdroj: businessinsider.com