Papple campus icon logoo oficiálním představení nových fotografií futuristického Apple Campus 2 je zřejmé, že budova bude plná nejmodernější technologie tak, aby byla energeticky samostatná a velmi úsporná.



Jony Ive, který se významně podílel na návrhu tohoto sídla, řekl, že budova bude mít zabudovaný chladící a ventilační systém mezi stropem jednoho poschodí a podlahou poschodí druhého. Budova bude zhotovena z prefabrikovaných dílů, tudíž dělníci spíš montují, než stavějí. Ke zhotovení budovy bude potřeba zhruba 4400 betonových dílů. Projekt však čelí mírnému zpoždění i kvůli tomu, že jsou dodržovány ty nejpřísnější kritéria Steva Jobse.

Steve prý trval na tom, aby mezery mezi jednotlivými bloky byly jen 1/32 palce namísto obvyklých 1/8 palce. Trval také na tom, aby jednotlivé betonové stropní díly byly prefabrikované a montované na místě kvůli zachování jednotvárnosti. Campus by měl být hotový roku 2016 a bude obsahovat vše, co Apple potřebuje k perfektnímu chodu společnosti. Vše je prý práce Steva Jobse, který trval na tom, aby každý centimetr sídla byl dotažen do největší dokonalosti.

Apple Campus 2 Spaceship icon

apple campus 2

Zdroj: bloomberg.com