patent iconSdílení obrazovky se na počítačích stala velmi oblíbenou funkcí, ale na mobilní platformy má stále obtížnou cestu. Ale nový patent poodkrývá způsob jak sdílet obrazovku z iPhonu a iPadu.



Patent nese název „Interactive aplication sharing“, popisuje způsob jak sdílet mezi více uživatelů svoji obrazovku při práci s aplikací.

Apple uznává, že uživatelé iOS jsou zvyklí na sdílení dat, ale poukazuje na to, že stávající řešení nejsou nejefektivnější.

Při spolupráci v aplikaci třeba v kancelářském balíku můžete při sdílení obrazovky navíc uskutečnit videohovor přes FaceTime.

Kromě profesionálního využití Apple přemýšlel i nad domácím využitím. Na dalším nákresu je rodič, který může na dálku přečíst dítěti na dobrou noc Medvídka Pú.

patent Interactive aplication sharing sdílení obrazovky

V zájmu bezpečnosti by uživatel třeba v kalendáři mohli ukázat druhé straně svůj volný čas, ale schůzky budou pro ostatní uživatele neviditelné.

Apple by mohl funkci integrovat do iOS s příchodem iPad Pro. Mohlo by jít o další podstatnou funkci pro podniky, která by doplňovala aplikace vyvíjené s IBM.

patent Interactive aplication sharing sdílení obrazovky

Zdroj: iphonehacks.com