tim cook iconTim Cook se dnes zúčastnil Summitu Bílého domu o kybernetické bezpečnosti na Stanfordské univerzitě v Kalifornii. Mluvil zde o Applu, uživatelském soukromí a bezpečnosti a sdělil několik skutečně zajímavých sentencí. Kromě Cooka se na summitu objevili i nejvyšší představitelé partnerů služby Apple Pay – Bank of America, Visa a AIG.



Cook byl jediný generální ředitel technologické společnosti, který se setkání o kybernetické bezpečnosti zúčastnil. Nejvyšší představitelé firem jako Facebook, Google nebo Yahoo pozvání na summit odmítli.

Tim Cook při svém projevu zdůraznil cíl jablečné společnosti týkající se čerpání energie. Společnost by podle něj měla být zásobována ze 100 % obnovitelnou energií. Zároveň popsal budoucnost, kde průkazy totožnosti (jako občanský průkaz, řidičský průkaz či pas) budou digitálně zpracovávány, ukládány a zákazník k nim bude mít snadný přístup.

CEO Applu se dostal i k tématu o Apple Pay. Vysvětlil, jakým způsobem bude americká vláda službu používat, respektive, jak lidé mohou pomoci ní hradit některé státní poplatky. Vláda chce, aby lidé využívali Apple Pay jen k určitým transakcím, například k zaplacení vstupního poplatku při vstupu do některého z národních parků. Termín podpory této platební brány je stanoven na září letošního roku. Na konci svého vystoupení Tim Cook diskutoval také o sociálních otázkách a rovnosti. Níže je jeho celé vystoupení.

https://https://www.youtube.com/watch?v=QI6DvV2muDE

Zdroj: 9to5mac.com