iOS 7_App Store_iconApp Store přišel hned s několika změnami ve svých pravidlech. Aplikace, které budou zobrazovat násilí nebudou povolena, zatímco návykové látky ano.



 

Jednou z několika příkladů je aplikace MassRoots – sociální síť zaměřená na marihuanu, která nebyla v App Storu kvůli obsahu dostupná. Nyní Apple tuto aplikaci povolil pod podmínkou, že bude nabízená pouze v USA, kde je marihuana legalizovaná.

MJIN_MassRoots-Screen-Web2Zatímco aplikace o marihuaně je povolená, vyvojáři akčních her to o svých výtvorech říci nemohou. Údajně začal Apple odmítat aplikace, které svou ikonou nebo  ukázkovými materiáli nedpovídají věkové hranici 4+. Kvůli tomuto pravidla se App Store začíná plnit cenzurovanými ikonami a screenshoty z her a to všude, kde je zbraň nebo nějak vyobrazené nasilí. Podle vývojáře hry Tap Army Applu vadilo, že se na ikoně vyskytují dvě postavičky mířící na sebe zbraněmi. Mezi hry, jež musely pozměnit svoje ukázkové materiály, patří např. Tempo nebo Into the Dead.

Další změnou, tentokrát trochu pozitivnější, je navýšení velikosti instalačního balíčku, která ze 2 GB byla navýšena na dvojnásobek – tedy 4 GB. Toho využijí nějnovější hry, které už i takhle mají problém, aby se do tohoto limitu vešly.

Další novinkou je nová kolekce her Pay Once & Play. Jedná se o seznam her, který lze přirovnat k podobným, jako jsou Great Apps for iOS 8 nebo One-Touch Games. Tato kolekce přináší hry, kde nejsou potřeba žádné dodatečné nákupy. Najdeme zde např. XCOM, Blek nebo Minecraft.

 

hero