patent iconÚřad Spojených států pro patenty a ochranné známky ve čtvrtek zveřejnil patent společnosti Apple obsahující detailní informace o záměru Applu vybavit své zařízení vodotěsností pomocí hydrofóbního povlaku. Patent zahrnuje „metody pro ochranu elektronických součástek před vlhkostí“ a byl podán už minulý rok v březnu.



Na rozdíl od tradičních technik ve stávajících zařízení, které počítají se zakrytím celého těla zařízení, aby zabránily prosakování vody dovnitř přístroje, Apple si klade za cíl ochránit pouze kritické elektronické součástky. K dozažení tohoto záměru firma použije hydrofóbní povlak s technologií PACVD. Když se tedy iPhone dostane do kontaktu s vodou (nebo jinou kapalinou) vytvoří se izolační vrstva poskytující dostatečnou ochranu před poškozením součástek.

iPhony a možná i ostatní jablečné zařízení nebudou mít vodotěsné celé tělo, ale jen ty komponenty, které jsou nezbytně nutné k chodu telefonu. Doufejme, že tato metoda přinese své ovoce a iPhone vydrží pod vodou i více než 30 minut (v hloubce do 1 metru) jako Samsung Galaxy S5.

Apple patent - voděodolnost Apple patent - voděodolnost2

Zdroj: iphonehacks.com