iPhone_6_Samsung_Galaxy_S6_icon_2Samsung Galaxy S6 a iPhone 6 je poslední dobou velmi diskutované téma. Samsung si od Applu „vypůjčil“ pro svůj zcela jinak designově zpracovaný smartphone pár vychytávek, ale na některé přišel sám. Co tedy iPhone 6 nezvládne a je oproti Samsungu pozadu? Tady máte 10 věcí!



1. Bezdrátové nabíjení.

Jedním opravdu povedeným krokem Samsungu je, že svůj nový smartphone vyrobil tak dobře, že k nabíjení nepotřebuje kabel. Samsung S6 se dá nabít bez kabelu!

2-you-can-also-charge-samsungs-new-phone-wirelessly-with-a-charging-pad-instead-of-plugging-it-in

2. Nabitá baterka za 10 minut

Pokud potřebujete rychle použit mobil, Samsung přišel se zajímavou „věcičkou“. Mobil se za 10 minut nabije a vydrží vám hned potom cca 4 hodiny. Není to úžasné? Samotné nabíjení u iPhone ale není taky nijak pomalé. Při 10ti minutovém nabíjení Samsungu bude baterka dost trpět a je pravděpodobné, že se rapidně sníží její životnost.

3-the-galaxy-s6-and-galaxy-s6-edge-can-be-charged-super-quickly-samsung-says-10-minutes-of-charging-will-get-you-four-hours-of-use

3. V čem má Samsung Pay navrh oproti Applu?

Samsung díky své nové službě Samsung Pay umožňuje platby na terminálech ostatně jako Apple. Velký rozdíl je ale v tom, že Apple Pay se bratříčkuje jen s terminály, které disponují technologií NFC.

1-you-can-use-the-galaxy-s6-and-s6-edge-to-make-payments-at-any-store-with-a-credit-card-reader-using-samsung-pay.jpg.pagespeed.ce.htJyoiBpds

4. Důležité info na vypnutém displeji

I když máte svůj displej vypnutý, nepřetržitě na něm můžete sledovat důležité upoznění. Kdykoli se tak dozvíte například čas. Samsung se pravděpodobně snažil omezit co největší nápor na baterku, přesto se ale bude určitě vybíjet. Radši tedy využiju poze tlačítka a rozsvítím svůj iPhone – baterku budu čerpat méně.

10-with-the-galaxy-s6-edge-you-can-still-see-the-time-even-when-the-rest-of-the-screen-is-turned-off-theres-no-way-to-do-this-on-the-iphone.jpg.pagespeed.ce.xkgf8ez1h2

5. Multitasking

Nový Galaxy plně využívá svůj multitasking. Na mobilech je tato funkce sice zajímamá, ale sám bych ji asi nevyužil. Jsem tedy docelá rád, že iPhone touto funkcí nedisponuje.

8-most-samsung-galaxy-devices-including-the-galaxy-s6-and-s6-edge-let-you-run-more-than-one-app-at-once-on-the-home-screen-galaxy-s4-shown-below

6. Aplikace pro čištění telefonu

Samsung Galaxy S6 dostal už od vývojářů zajímavou aplikaci, která vyčistí celý smartphone. Na iPhone se těchto aplikací dá stáhnout celá řada, ale oficiální od Applu není. iOS je ale výborně udělaný, takže čištění RAMky pro zrychlení je téměř zbytečné, zatímco u Android telefonů se tato aplikace hojně využije.

7-both-new-samsung-phones-come-with-a-smart-manager-app-that-lets-you-clean-up-your-phone-with-the-press-of-a-button.jpg.pagespeed.ce.I16FAcF0jO

 7. Kvaltiní fotoaparát

Další z velmi povedených věcí. Samsung má prvotřídní fotoaparát, který dokáže zaostřit i pohybující se předměty. iPhone bohužel touto funkcí není vybaven, i když fotoaparát sám o sobě je na dost dobré úrovni.

6-the-camera-on-the-galaxy-s6-also-tracks-a-subject-as-it-moves-so-it-doesnt-lose-focus.jpg.pagespeed.ce.RPCtk3GzRB

8. Zjištění tepové frekvence

Pro Samsung není ani problém vám zjistit tepovou frekvenci. Pravděpodobně tuto „zábavu“ využijete minimálně (jestli vůbec), ale za zmínění rozhodně stojí. iPhone ale není k zahození. S iOS8 přislo také spoustu zajímavých funkcí na toto téma.

9-the-galaxy-s6-and-s6-edge-can-also-measure-your-heart-rate.jpg.pagespeed.ce.wcfQNdn6_v

9. Zkratka pro fotoaparát

U Samsungu stačí dvakrát stisknout hlavní tlačítko a otevře se vám fotoaparát. iPhone má způsobů pro spuštění více, z toho některé lze opravdu brát jako zkratky, takže možná vyhovují více než u Samsungu.

5-you-can-launch-the-camera-on-the-galaxy-s6-or-s6-edge-by-double-tapping-the-home-button10. Jednoduché poznání volajícího

Díky neobvyklému designu displeje přichází i mnoho dalšího. Ve vašem smartphonu si můžete nastavit barvu kontaktu, která následně rozsvítí okraje displeje.

4-with-the-galaxy-s6-edge-you-can-assign-a-specific-color-to-any-contact-your-phone-will-light-up-as-that-color-when-the-contact-calls
Zdroj: businessinsider.com