apple watch iconJako fanoušek Applu jsem sledoval celé dění ohledně Apple Watch témeř od samého začátku. Tehdy jsem jen věděl, že to mají být hodinky, které se v té době snažil vydat snad každý výrobce telefonů. Samsung vydal své hodinky Gear jenom proto, aby byl na trhu přednější než Apple, který stále vyčkával.



Postupem času, kdy unikaly nové a nové informace ohledně hodinek, se moje touha stát se majitelem spíše snižovala a radši bych peníze investoval do iPadu, který v podobné cenové relaci. Psaní článku o Apple Watch jsem se dozvídal nové věci o této novince a posledních 14 dní před Keynote, kdy vyšly na povrch informace typu, že každý majitel hodinek bude mít svůj vlastní originál, se kterým bude moct v budoucnu odemknout i auto, nebo že pomocí nich budu moct platit na basketbalovém zápase, jsem si uvědomoval, co jsem na nich tenkrát mohl viděl. Hodinky měli sice působivý design, ale většina novinek byla spjatá se službou Apple Pay, kterou bych jako student minimálně (spíš vůbec využil). Vnímal jsem  hodinky pouze jako kreditní kartu s aktuálním časem a dotykovým displejem, kde možná někomu pošlu sms. Velkou roli „nezájmu“ hrála i cena, která podle odhadů neměla být nízká a i fakt, že už takhle trávím na svém iPhonu většinu času. Co bych potom dělal, kdybych měl menší verzi telefonu přímo na ruce? Asi bych se věnoval pouze hodinkám, které by se postupně dostávali do mého života.

apple_watch6

Nastala hodina, kdy bylo možné sledovat Keynote živě. Nejdřív HBO, potom MacBook a když přišli na řadu Apple Watch, ani jsem nijak nevnímal – spíše jsem jen občas kouknul. Když jsem ale slyšel bouřlivé potlesky několikrát posobě, nedalo mi to a sám jsem se musel opět začít koukat. Plno uniklých informací, rozhovoru a vše o službě Apple Pay už vypadalo, že hodinky opravdu jako kreditní karta skončí. Uplně jsem totiž zapomněl a taky hned potom byl mile překvapen, když jsem zjistil, že se bude opravdu jednat o revoluční kousek. Tolik možností v jedné malé krabičce, která je vlastně řízená především z iPhone. Možnost volání, přehrávání hudby, Instagram a spoustu dalších úžasných funkcí. V tu dobu jsem si uvědomil, že mám jen pár dní na našetření několika tisíc. Apple Watch se jenom díky Keynote stany pro mě úžasem, i když jsem je nedrželi ani v (na) ruce. Bohužel bych za „své“ Apple Watch zaplatil skoro 500 tisíc korun – vybral jsem si Apple Watch Edition.

 

 

Apple Watch Edition