eddy-cue-shot-praEddy Cue je viceprezidentem Applu internetového softwaru a služeb, a zárověň jedním z minima lidí, kteří už nosí Apple Watch. Na basketbalovém zápase v Oaklandu vysvětlil, jak bude samotné placení s chytrými hodinkami od Applu vypadat.



 

„Cokoliv, co dělá věci praktičtější a jednodušší, pomáhá s adopcí (…) Když skončí čtvrtina zápasu a vy se chcete napít, chcete dostat pití co nejrychleji. Nyní to tak bude, protože budete moci zaplatit s hodinkami,“ uvedl Eddy Cue.

Apple Pay ale zatím využívají pouze dva basketbalové stadiony NBA – mezi ně patří právě Golden State Warriors. Apple se pokouší Apple Pay dostát na více sportnovních stadionů.

Eddy samotný postup platby pomocí hodinek neukázal, platil svým iPhonem, ale podrobně ho popsal. U Apple Watch nebude nutnost zádavat hesla nebo jiné údaje, stačí je mít pouze odemčené. Odemknout půjdou i přes váš iPhone. Apple Watch a iPhone si rozumí natolik, že pozná, když hodinky sundáte z ruky a nasadí si je jiná osoba.

,,Není nutnost nic ověřovat na telefonu. Vaše hodinky nesmí být zamčené a může je odemknout i váš iPhone, který také pozná, když si hodinky osoba sundá a dá je vám.“ prozradil Cue.

Pokud ale uživatelé zůstanou u starších zařízení, které nemají funkci NFC nebo Touch ID, platba bude probíhat jinak. Na hodinkách nebo telefonu bude potřeba zadat svůj kód. Hodinky nebudou v prodeji od zítra, což si hodně lidí myslí, protože je Keynote. Měly by zde být představeny finální funkce atd. Samotný prodej se plánuje až o několik týdnu později.

cue-warriors-apple-pay

Zdroj: mashable.com