Steve BallmerPsal se rok 2007 a Apple představil chytrý telefon iPhone, který určil směr moderních telefonů. Následovaly početné ohlasy novinářů, konkurentů a zákazníků, kladné i záporné. Jedním z kritiků prvních iPhonů byl také Steve Ballmer, který v rozhovoru pro novináře nešetřil kritikou, podle které je iPhone drahé zařízení a ještě k tomu bez nutné klávesnice.



Rozhovor s bývalým CEO Microsoftu byl natočen a my máme možnost si poslechnout jeho reakci na otázku: „Jaká byla vaše první reakce na iPhone, když ho Steve Jobs na Macworldu ukázal světu?“.

Podle Ballmera to byl ten nejdražší telefon na světě a neměl šanci uspět u zákazníků z businessu, protože neměl klávesnici, která by z něho udělala vhodný stroj na psaní emailů. I přesto by se možná, dle Ballmera, mohl prodávat dobře.

Následně se přesouvá k produktům a strategii Microsoftu, kde zmiňuje Windows Mobile v Motorole Q, což byl chytrý telefon za 99 dolarů, který uměl přehrávat muziku, připojit se na internet, zpracovávat emaily a instant messaging. „Takže když se na to celé podívám, musím říct, že mám naši strategii rád, hodně rád“, ukončuje svou odpověď.

https://https://www.youtube.com/watch?v=nXq9NTjEdTo